Byrådsmedlem udtaler: ”Vi vil være førerkommunen indenfor grøn omstilling”

De erhvervsdrivende i Aalborg Kommune får nye attraktive forudsætninger for at drive forretning gennem den nye erhvervsstrategi. Ambitionerne fra kommunen er i top.  

”Den gamle erhvervsstrategi var fluffy og ikke så ambitiøs som det vi præsenterer med den nye strategi.”

Det siger byrådsmedlem, Jan Thaysen. (V), om den nye erhvervsstrategi, der netop er blevet vedtaget.

Med syv prioriteter forsøger Aalborg Kommune i ledtog med AalborgBusiness, at forbedre rammerne for de erhvervsdrivende. De syv prioriteter strækker sig lige fra forbedret erhvervsbetjening, når det kommer til sagsbehandling, til at styrke den grønne profil for erhvervslivet.

Aalborg vil gøre ambitionsniveauet klart

Implicit i den nye erhvervsstrategi ligger den grønne profil, som der for alvor er et synonym med Aalborg. Her kan man allerede se satsninger som Green Hub og Power-to-X anlægget som tegn på, at Aalborg vil til tops som kommune.

”Kigger man på vores Green Hub og Power-to-X anlæg er det tydeligt, at vi vil være førerkommunen i Danmark indenfor grøn omstilling,” Nævner Jan Thaysen.

Power-to-X og Green Hub Denmark

  • Power-to-X bliver også kaldt for E-fuel, og skal forstås som et alternativ til de fossile brændstoffer. Det skabes gennem CO2 fra affaldsforbrænding, der laves om til grønt metanol.
  • Power-to-X bliver dermed et alternativ af brændstof, der er miljøvenligt, og som har kapacitet til at kunne bruges direkte til skibe og fly.
  • Green Hub Denmark er et delvist privat og offentligt partnerskab, der har lokation i Aalborg, og som fokuserer på den grønne omstilling.
  • Green Hub Denmark forsøger facilitere samarbejder på tværs af virksomheder og forretningsmodeller for at skabe øget vækst og beskæftigelse gennem den grønne profil.

Det er ikke kun den grønne profil, der præger dagsordenen i den nye erhvervsstrategi. Der er nemlig også sat fokus på produktionsvirksomheder. Det skyldes, at der i mange af de grønne initiativer ikke kræves så meget arbejdskraft. Derfor er balancegangen vigtig for Jan Thaysen:

”I den nye strategi er der også et fokus på produktionsvirksomhederne, der er afgørende for vores idé om at skaffe arbejdspladser.”

Erhvervsstrategien greb om sig

Det har været en omfattende proces at få den nye strategi på plads, da der har været mange forskellige parter, man har skulle tage højde for. Erhvervsrådet har selv skulle sætte sig ind i tingene.

”I erhvervsrådet har vi været på en form for studietur til en anden kommune for at finde inspiration og få så mange indspark som muligt,” udtaler Jan Thaysen.