Sneen kom, kaosset udeblev

Vej og cykelstier var ryddet og saltet på Hasserisvej. Bilerne kørte som normalt. Billede af Johanne Jørgensen

Varsler blev udsendt, flere skoler holdt lukket, og tog blev aflyst på grund af snestorm, men Aalborg undgik et trafikalt ragnarok.

Der var lagt op til det helt store snevanvid i Nordjylland. DMI forvarslede en kategori 2 vejrvarsel til d. 7 marts. Forvarslen medførte panik i hele region Nordjylland, hvor TV2 Nord meldte om hamstring af mælk i den lokale Føtex, samt skole og institutioner, der omlagde til onlineundervisning. Efter et par timer med stille vejr i Aalborg meldte Nordjyske.dk ud med overskriften: ‘DMI: Det er slet ikke slut endnu’.

Kategori 2 vejrvarsel

  • Vær forberedt på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og forstyrre trafik og forsyning. Følg myndighedernes råd, og vær ekstra opmærksom, når du færdes ude. Kilde: dmi.dk

Når DMI udsteder en kategori 2, skriver de, at man skal følge myndighedernes anbefalinger. Nordjyllands beredskab skrev på Twitter i går, at det var vigtigt at følge situationen, have tålmodighed og være forberedt, hvis man skulle ud. Nordjyllands politi melder her til morgen ud, at borgere skal huske det varme tøj og en ekstra portion tålmodighed.

Snesstormsvarslingen er så smat ved at nå sin ende. Der er faldet mellem 10 og 15 centimeter sne. På trods af, at sneen er blevet ryddet, og saltmaskiner har kørt for fuld drøn, har der været glatte veje. Det har medført enkle uheld på veje i Aalborg i løbet af dagen, fortæller vagtchefen hos Nordjyllands politi her til aften.

Det trafikale kaos, aalborgenserne oplevede i december 2021, udeblev altså i denne omgang.