Hus Forbi håber på bedre salg med ny e-avis

Hus Forbi udvider sit koncept og tilføjer nu en e-avis. Hus Forbi ses som sædvanlig på gaden, men nu kan du købe den som digital avis. Overgangen sker dog ikke uden problemer. Avisens sælgere er bekymrede for, om konceptudvidelsen vil svække salget og ramme en indtægtskilde, der allerede er presset af inflation.

Den velkendte avis Hus Forbi vælger at følge strømmen og har skabt en e-avis for at imødekomme den grønne dagsorden. Det fysiske møde med borgerne består, men nu har borgerne også muligheden for at købe avisen gennem et skrabelod, der til enhver tid kan aktiveres på mobilen, computeren eller tabletten.

Forsøget med en e-avis skyldes dog også Hus Forbis faldende salgstal, men sælgere af avisen er bekymrede for, om tiltaget reelt set vil øge salget. Faldet i salgstallene er man også opmærksom på hos Café Parasollen, der er et af Aalborgs være- og spisesteder for socialt udsatte og distributør af Hus Forbi. Ifølge værestedet skyldes de faldende salgstal blandt andet, at den stigende inflation har gjort danskernes økonomi mere presset, og det har resulteret i en væsentlig prisstigning. Prisen på Hus Forbi steg i februar 2023 fra 30 til 50 kroner.  

Hus Forbi sælgeren Patricia ude foran Café Parasollen, der hjælper med distributionen af avisen. Foto: Jeanett Cecilie Lange Jørgensen

”Det var nemmere for otte år siden, da jeg begyndte at sælge Hus Forbi. Man kan godt mærke, at inflationen har ramt økonomien,” fortæller Patricia, der til dagligt sælger Hus Forbi rundt omkring i byen. 

Hanne Storegaard Andersen, medarbejder ved Café Parasollen, oplyser, at prisstigningen netop sker for at øge sælgernes indtægt. De stigende priser rammer nemlig dem særligt hårdt. Samtidig forsøger Hus Forbi at imødekomme sælgernes bekymring ved at gøre avisen mere fleksibel. Blandt andet gør den unikke kode på skrabeloddet det muligt at tilgå avisen tre gange. Det kan være med til at retfærdiggøre prisstigningen, at man får mere for pengene.

For at gøre avisen mere attraktiv kan købere i øjeblikket desuden vinde præmier til sig selv og Hus Forbi-sælgeren. Præmier såsom iPhones er blevet doneret til avisen i et forsøg på at påvirke salget og gøre borgerne opmærksomme på det nye koncept.