LGBT-tilbuddene er en mangelvare i Aalborg

Rundt omkring i Aalborg markeres Kvindernes Internationale Kampdag på forskellig vis. Dagen har til formål at sætte fokus på kvinders rettigheder, men også på samfundets generelle ligestilling, og der er stadig meget at kæmpe for. Blandt andet på køn- og seksualitetsfronten kunne Aalborg Kommunes indsats forbedres.

23-årige Rasmus Teglers Berke studerer til hverdag dansk på Aalborg Universitet. Derudover identificerer han sig som queerperson og er én af de aalborgensere, der glædede sig over det, da QBAR den 22. juli 2022 slog dørene op. Det er der en grund til. QBAR er nemlig den eneste bar i Aalborg, der henvender sig til LGBT+-personer. Udover QBAR er Buens Bogcafé byens eneste andet LGBT+-relevante tilbud.

Rasmus mener, at Aalborg Kommune kunne gøre en del mere for at henvende sig til dem, som ikke oplever den store repræsentation i samfundet:

”I næsten femten år var der ikke var nogen tilbud til os overhovedet,” fortæller han. 

Det mener han blandt andet er et problem, fordi datingaspektet som queerperson i forvejen kan være vanskeligt. Rasmus mangler steder i byen, hvor han kan gå hen og møde ligesindede.

Også hos QBAR mener de, at der i Aalborg mangler en helt generel repræsentation, når det drejer sig om LGBT+-miljøet. Det fortæller indehaver Søren Als Christiansen. 

Søren pointerer blandt andet, at QBAR ikke har ikke modtaget nogen former for kommunal støtte til tiltaget, hvorfor det også er en stor opgave at holde baren kørende. Han håber dog på, at der kommer større fokus på mangfoldighed i Aalborg Kommune fremadrettet. 

I løbet af i dag er kampdagen blevet markeret på forskellig vis rundt omkring i Aalborg. Dog er det ikke vrimlet med større begivenheder. Heller ikke på QBAR havde de tænkt over at afholde et arrangement i forbindelse med kampdagen.

”Men det kunne sagtens ske til næste år”, tilføjer Søren.