Nordjyllands politi advarer: Falske 500 kronesedler i omløb

Foto: Rigspolitiet

Nordjyllands politi har onsdag udsendt en pressemeddelelse om, at der i Nordjylland er registrerede falske 500 kronesedler. Derfor opfordrer de nu borgere til at være ekstra opmærksomme på deres sedler.

Seks falske 500 kronesedler er blevet indløst i Aars. To i Farsø og én i Ranum. Alle borgere i regionen opfordres til at tjekke deres 500 kronesedler. De falske sedler er meget vellignende, men papiret er anderledes, og der mangler flere af de typiske kendetegn. Er man i tvivl om ægtheden, kan man læse Nationalbankens guide eller kontakte sin egen bank.

Efterforskningen er i gang, men der er endnu ikke kommet et gennembrud i sagen, skriver Nordjyllandspoliti.

“Nærstuderer man dem, så kan man nemlig godt fornemme, at der er tale om en anderledes type af papir – og sedlerne mangler også flere af deres specielle kendetegn. Så det er muligt at spotte svindlen,” udtaler Mikkel Brügmann, politikommissær ved Nordjyllands Politi til deres hjemmeside.

Opdager du at være i besiddelse af en falsk 500 kroneseddel, vil Nordjyllands Politi meget gerne kontaktes. Registrerede falske sedler kan nemlig hjælpe politiet til at komme nærmere i deres efterforskning.

Falske sedler i Danmark

  • I 2021 steg antallet af årlige registrerede falske sedler fra 727 til 795, men tallet er stadig næsten en halvering end, hvad det var i 2016. På onsdag d. 15 marts udgives årsrapporten for 2022.

Straffen for falskmøntneri er en af de hårdeste i det danske retssystem, hvor der kan straffes med fængsel i op til 12 år.