Nu testes de nye plusbusser i Aalborg – men visse borgere er stadig skeptiske

De nye plusbusser er netop kommet på vejene i Aalborg, hvor de skal testkøres i den kommende tid. Selvom projektets formål er at mindske forsinkelser i den offentlige trafik, så vil nogle borgere gerne se det, før de tror det.

Plusbus taget af MigogAalborg

Katrine og Anne, der til dagligt er studerende på Aalborg Universitet, er nogle af de aalborggensere, der forholder sig skeptisk til det nye projekt.

“Jeg kan godt frygte lidt, at det bliver ligesom letbanen i Aarhus”, siger Katrine og fortsætter:

“Jeg håber det lykkes at mindske forsinkelser i den offentlige trafik, men jeg vil gerne se det, før jeg tror det.”

Anne deler Katrines skepsis og mener, at det er tæt på umuligt at kunne garantere nogen ændringer, når det kommer til forsinkelser. ”Der er jo forskellige forhold, der forårsager forsinkelser også uforudsete ting som vejr, der kan gøre det svært at sikre, at busserne altid kører til tiden.”

En af dem, der også forholder sig kritisk, er Anker Lohman-Hansen, der udtalte sig til Nordjyske i februar, at intet tyede på, at de nye plusbusser ville føre til nogen nævneværdige effektiviseringer.

Dog mener Katrine også, at man bør vente til, at busserne begynder at køre med passagerer og give det noget tid. “Man skal som borger nok lige give det en fair chance, og lige lade det komme i gang.”

Begge udtaler, at de højst sandsynligt kommer til at benytte sig af de nye plusbusser. Det forventes, at plusbusserne allerede kører med passagerer senere på året.