Endnu et supermarked på tegnebrættet i Kærby

Illustration fra lokalplanen.

Kærby forventes at blive et supermarked rigere. Det er en kendsgerning, efter byrådet i Aalborg mandag har godkendt et forslag til en ny lokalplan. Står det til Flemming Skjøth, der får det nye supermarked som nabo, og trendforsker Dorte Wimmer er det dog ikke supermarkeder, vi lige står og mangler.

På hjørnet af Ny Kærvej og Hattemagergade skal en ny REMA 1000 tone frem. I en radius af blot én kilometer derfra, findes allerede fem andre supermarkeder, der altså indenfor nærmeste fremtid får en ny dreng i klassen at konkurrere imod.

Flemming Skjøth er ikke just begejstret for gadehjørnets fremtid og er uforstående overfor, at der skal endnu et supermarked til Kærby. Han bakkes op af trendforsker Dorte Wimmer, der også er direktør i Retail Institute Scandinavia. Hun forklarede mandag til DR, at der er for mange supermarkeder i forhold til antal mennesker i Danmark.

”Vi ser faktisk stadigvæk, at især lavpriskæderne udvider. Så det er ikke fordi, vi kommer til at tabe steder, hvor vi handler ind. Tværtimod vil vi nok se, at de vil åbne flere butikker i løbet af de næste par år,” siger hun.

Det er her på hjørnet mellem Ny Kærvej og Hattemagergade, der er planer om at bygge en ny REMA 1000.

Flemming har boet på den anden side af åen i syv år med ro om aftenen og i weekenderne. Han ser en fremtid, hvor området bliver præget af det nye supermarked, og det bekymrer ham.

”Der kommer til at være folk, der kommer og parkerer og smækker døre fra klokken syv om morgenen til 22 om aftenen,” siger han og fortsætter: ”Der kommer til at blive en del støj hele døgnet rundt.”

Flemming er klar over, at det ikke er alle, der deler hans holdninger, og der er også en del af Kærbys borgere, der ser frem til at få endnu et supermarked i nærområdet. I en facebookgruppe for de lokale i Kærby, er der også rosende ord at finde om den nye plan, og flere glæder sig til at REMA 1000 bliver en del af supermarkedsudvalget.

Selvom det nye supermarked ærgrer Flemming, er han klar over, at det ikke er for at genere ham og resten af naboerne, at valget er faldet på lige præcis det gadehjørne i Kærby. Og Flemming regner også med, at han kommer til at handle i den nye REMA 1000.

Forslaget til den nye lokalplan er sendt til otte ugers høring, hvor borgerne har mulighed for at indsende synspunkter til byrådet i Aalborg.